Wie zegt dat een voorgerecht slechts een opwarmertje is? Van de ‘vier bereidingen van langoustines’ van tweesterrenchef Thijs Vervloet tot de ‘trekzalm, aan tafel gegaard in bijenwas’ bij Steirereck in Wenen. Voor wie niet bang is om gestoken te worden door opwindende smaken.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Junghyun Park, geboren in Seoel, verfijnde zijn culinaire talenten in Finland en Australië voordat hij naar het bruisende New York verhuisde. Daar werkte hij in enkele van de meest prestigieuze sterrenrestaurants, onder meer Bouley, Per Se en Jungsik, waar hij de Koreaanse keuken een moderne draai gaf.
In 2016 opende hij samen met zijn vrouw Ellia ‘Atoboy’, een informeel neo-Koreaans restaurant in de levendige wijk NoMad. Twee jaar later volgde Atomix, een luxerestaurant waar Park zijn gasten meeneemt op een culinaire reis met een verfijnd tiengangenmenu.
Bij Atoboy verrast hij zijn bezoekers met een bijzonder gerecht van gebakken kip, die hij combineert met pindakaas en een pittige gochujangsaus. Voor Park is dit gerecht een smakelijke symbiose van zijn verleden en heden: ‘Gebakken kip is een van de meest geliefde gerechten in Korea, terwijl pindakaas voor mij hét symbool van Amerika is. Dit gerecht weerspiegelt mijn Koreaanse roots en mijn leven hier.’
Atoboy
43 E. 28th Street, New York
atoboynyc.comVerenigde Staten
+1 646 476 7217
Open ma-zo