Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘The Pope’ van Michaël Borremans.
Inspiratie
Zijn het hoeden, zitzakken, hoezen, mascottes? Op zijn expo bij Zeno X lijken Michaël Borremans’ mysterieuze kegels in glanzend satijn wel personages die trots poseren. ‘The Pope’ deed me door zijn kleur en titel denken aan Velázquez’ én Bacons portret van Paus Innocentius X. Maar evengoed aan een puntpaprika. Die heb ik hier gevuld met een zuiderse mix van ricotta, zwarte olijven en citroen. Alleen zie je die vulling niet. Zoals je bij Borremans’ schilderijen ook nooit goed weet wat erachter zit.’
Advertentie
Recept: puntpaprika's à la Michaël Borremans
Ingrediënten voor 4 personen als voorgerecht:
- 4 puntpaprika’s
- Olijfolie
- Een snuifje suiker, peper en zout
Vulling:
- 160 gram ricotta
- Sap en zeste van 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- Versgemalen zwarte peper en grof zout
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 2 eetlepels fijngesneden koriander
Bereiding:
- Grill de paprika in de oven tot het buitenste vel zwartgeblakerd is.
- Spoel het verbrande vel - -weg onder stromend water. Snij de top en de steel weg van de paprika en verwijder delicaat de zaadlijsten.
- Meng alle ingrediënten van de vulling en vul er de paprika mee op.
Expo
‘Coloured cones’, t/m 20 februari 2021 bij Zeno X in Antwerpen.
Advertentie
Advertentie