© Equinox Light Photo

Filets de sole, mousseline au Riesling et aux crevettes grises | Comme chez Soi, Brussel-Stad

Dit is waar het écht over gaat: 58 culinaire meesterwerken, van de primitieve puurheid van tarbot, langzaam op jute gerookt bij Willem Hiele tot de rijke, zeg maar koninklijke ‘lièvre à la royale’ van Karen Torosyan. Dit zijn geen bordvullers, maar gerechten die geschiedenis schrijven.

In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.

Het is bijna niet te bevatten hoeveel invloed chef Pierre Wynants heeft gehad op de wereldwijde gastronomie aan het einde van de vorige eeuw. Als voormalig eigenaar van Comme chez Soi was hij een pionier van de nouvelle cuisine en een van de weinige niet-Franse chefs die hun stempel wisten te drukken op de culinaire wereld. In zijn boek ‘Les recettes originales de Pierre Wynants’ komt de feestelijke, verfijnde keuken van zijn restaurant volledig tot leven, met klassiekers – zoals tongfilets met rieslingmousseline en grijze garnalen – die nog steeds op de menukaart staan.

Advertentie
Advertentie

De kaart van Wynants bevatte iconen zoals niertjes gebakken in vet, waterzooi van ‘coucou de Bruxelles’, en een fricassee van rivierkreeften à la forestière.

Sinds 2019 biedt het restaurant een bijzondere ervaring: een diner in de indrukwekkende wijnkelder, waar de huidige generatie de klassiekers uit de glorietijd opnieuw tot leven brengt. Een prachtig eerbetoon aan een rijke traditie.

Comme Chez Soi *
Rouppeplein 23, Brussel
commechezsoi.be
Brussels Gewest
02 512 29 21
Open wo-za

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer