De Steambox | Waarom je (g)een lunchdoos nodig hebt die je eten opwarmt

Een gadget verlicht de zwaarte van het bestaan. In deze aflevering: de Steambox. Of waarom je (g)een lunchdoos nodig hebt die je eten opwarmt.

Nut

Gezond, lekker én betaalbaar lunchen tijdens een drukke werkdag? Het lijkt een onmogelijke combinatie. Enter: de lunchbox die met één druk op de knop je maaltijd stoomt. Tien tot dertig minuten geduld, en hupsakee, het overschotje nasi goreng of stoofpotje smaakt beter dan toen je die gerechten maakte.

Advertentie
Le Barisieur | Waarom je (g)een alarmklok nodig hebt die koffiezet
Advertentie

Innovatie

Het idee voor een lunchdoos die je eten opwarmt, komt overgewaaid uit Japan, waar bentoboxen met ingebouwde elektrische verwarmingselementen al langer zijn ingeburgerd. De Steambox, een Europese uitvinding, kiest echter voor stoomtechnologie. Die zorgt ervoor dat de gerechten gelijkmatig opwarmen en daardoor hun smaak beter behouden. De batterij van de stoomdoos gaat zo’n 45 minuten mee en kan tot drie keer worden gebruikt voordat je moet opladen.

De Magic AI Mirror | Waarom je (g)een spiegel als fitnesscoach nodig hebt

Gebruik

De Steambox is eenvoudig in gebruik: vul het waterreservoir, plaats je maaltijd in de container, sluit het deksel en start het apparaat via de knop of app. Vergeet het ventieltje niet open te zetten tijdens het stomen, anders trekt de doos vacuüm. Met een capaciteit van 740 ml is de Steambox geschikt voor een gemiddelde portie, maar grote eters vinden dit wellicht wat beperkt.

Voor knapperige gerechten of een lunch op basis van kaas- of roomsaus is de Steambox geen optie – tenzij je van klonters houdt. Al vermoeden we dat het doelpubliek voor dit gadget eerder dumplings, couscous of een curry verkiest, die volgens de recensenten perfect ‘stoomproof’ zijn.

Hoe gaat het nu écht met je? De ‘Oura Ring’ vertelt het je

Prijs

De Steambox kost 249 euro, exclusief accessoires. Voor een set van drie extra containers betaal je 75 euro. De ‘food preppers’ onder ons weten dat zoiets geen overbodige luxe is als je op zondag gerechten wil bereiden voor de rest van de week. Op termijn betaalt de investering zich ruimschoots terug, als je afziet van die overprijsde slaatjes waar nauwelijks drie pijnboompitten, twee blokjes feta en een verdwaald worteltje in te vinden zijn.

Advertentie
Advertentie