De Nederlandse chef Nick Bril van restaurant The Jane in Antwerpen is Gault&Millau Chef van het Jaar. In Sabato’s restaurantgids The 100 Food deelt hij zijn favoriete restaurants met ons.
The 100 Food | 2022
Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.
1 | Willem Hiele in Oudenburg
‘Ik had het voorrecht om in de allereerste week na de opening bij Willem Hiele te dineren, en ik heb werkelijk een fantastische, nieuwe Willem Hiele aan het werk gezien. Ik ben benieuwd om te zien hoe hij verder zal groeien.’
2 | Nage in Antwerpen
‘Nage opende pas vorig jaar, maar was zo’n leuke ontdekking dat het nu al een van mijn favoriete adresjes is geworden voor een datenight met mijn vrouw. Grote troef: ze zijn open op maandag.’
3 | Mico & Jon in Antwerpen
‘Ik ben een grote fan van de Chinese keuken. Voor authentieke sichuangerechten is Ni Shifu in het Antwerpse Chinatown niet te kloppen, voor een moderne versie ga ik graag naar Mico & Jon.’
4 | Benoit & Bernard Dewitte in Kruisem
‘Ik vind Benoit Dewitte simpelweg een van de beste chefs van ons land, hoewel hij wat minder in de spotlights staat. Hij kookt licht en vrouwelijk en fris, met veel groenten en verse kruiden.’
5 | Album in Antwerpen
‘Een eigenzinnige zaak op Antwerpen-Zuid die net voor de lockdowns opende en een van mijn vaste stekken is geworden. Ze werken met een kleine kaart vol verfijnde gerechten en topwijnen, maar in een ongedwongen setting die meer aanvoelt als een koffiebar dan een restaurant.’