Zestien nagerechten waar je zonder berouw voor zondigt. Van een stiltonsorbet bij Vrijmoed die je idee van een kaasdessert helemaal op zijn kop zet tot een explosie van chocolade bij The Duchess in Amsterdam. Voor wie zijn smaakpapillen nog één keer wil laten ontploffen.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Basile De Wulf, een talentvolle chef die studeerde aan Ter Duinen in Koksijde en onder meer meedraaide in de keukenbrigade van sterrenchef Christophe Hardiquest, opende drie jaar geleden zijn eigen restaurant in een sfeervol paviljoen op de boerderij La Petite Campagne in Bovesse, in de provincie Namen. Hij is een van die veelbelovende jonge chefs in Wallonië, en zijn evolutie wordt dus met veel belangstelling gevolgd.
Met zijn verfijnde en smaakvolle gerechten, waarbij de presentatie altijd in het oog springt, legt Basile de nadruk op lokale en seizoensgebonden ingrediënten.
Een van zijn meest geliefde creaties is de dame blanche met drie soorten vanille en warme chocolade-espuma. Het dessert, gemaakt met room en melk van koeien uit de buurt, is verrijkt met uitzonderlijke vanille.
Basile
Rue du Moulin 52, La Bruyère (de chef verhuist eind volgende zomer naar een bed and breakfast op Chaussée de Charleroi 13 in Thorembais-les-Béguines, in de provincie Waals-Brabant)
basile-cuisinegourmande.be
0471 98 54 63
Open wo-za