Zestien nagerechten waar je zonder berouw voor zondigt. Van een stiltonsorbet bij Vrijmoed die je idee van een kaasdessert helemaal op zijn kop zet tot een explosie van chocolade bij The Duchess in Amsterdam. Voor wie zijn smaakpapillen nog één keer wil laten ontploffen.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Dit is een dessert voor ongegeneerde zoetekauwen die ‘te veel chocolade’ niet in hun woordenboek hebben staan, en die daarenboven niet vies zijn van wat spektakel aan tafel.
De uitgebreide menukaart van The Duchess in Amsterdam is een smakelijke krachttoer met luxueuze brasseriekost – denk: koningskrab, in zout gebakken zeebaars, risotto en rösti. Maar hét gerecht dat de statige voormalige wachtzaal van de Kas Bank met uitgelaten ‘oehs’ en ‘ahs’ vult, is de ‘chocolate explosion’.
Het moment waarop de kelner de fijn gedecoreerde chocolade globe op tafel neersmakt, is onvergetelijk. Meteen daarna stijgt er een wolk vloeibare stikstof van tussen de zoete scherven op en komt er een snoepbordje tevoorschijn met chocolade krokantjes, macarons en gebakjes die afhankelijk van de seizoenen veranderen.
Vertrouw ons: dit is het moment waarvoor je je smartphonebatterij wilt sparen.
The Duchess
Spuistraat 172, Amsterdam
the-duchess.com
Nederland
+31 2 08 11 33 22
Open ma-za