Rechts: Gert de Mangeleer.
Rechts: Gert de Mangeleer.
© Pieter D'Hoop | Tim Tronckoe

Chefs Gert de Mangeleer (**) en Jonnie Boer (De Librije***) koken ‘four hands dinner’ in Hertog Jan

Op 17 september koken sterrenchefs Gert de Mangeleer (**) en Jonnie Boer (De Librije***) een ‘four hands dinner’ in de keuken van Hertog Jan.

Twee sterren plus drie sterren plus een groene ster, dat resulteert in een culinair boeiende avond. Dat is alvast het opzet van 17 september, wanneer topchef Gert de Mangeleer zijn collega-chef Jonnie Boer van De Librije in het Nederlandse Zwolle uitnodigt in de keuken van Hertog Jan. De tweesterrenchef en de driesterrenchef wagen zich samen aan een unieke quatre-mains.

Voor De Mangeleer is Boer een grote inspiratiebron geweest bij het begin van zijn carrière. De twee heren delen een passie voor lokale, seizoensgebonden producten. Het ‘four hands dinner’ dat ze samen creëren, kadert in een bijzondere septembermaand voor De Mangeleer, waarin hij maar liefst drie keer van kookpartner switcht. Na Boer verwelkomt hij op 18 november chef Quique Dacosta van het gelijknamige driesterrenrestaurant in het Spaanse Dénia (Alicante), en De Mangeleer gaat ook zelf een vreemde keuken in. Op 23 september is hij te gast bij chef Jeroen Achtien van het Nederlandse tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Een mens zou van minder sterretjes beginnen te zien.

Advertentie
Advertentie

Reserveren voor de ‘four hands dinners’ bij Hertog Jan kan via hertog-jan.com, het diner bij Inter Scaldes boek je via interscaldes.nl.

Advertentie