Dit is waar het écht over gaat: 58 culinaire meesterwerken, van de primitieve puurheid van tarbot, langzaam op jute gerookt bij Willem Hiele tot de rijke, zeg maar koninklijke ‘lièvre à la royale’ van Karen Torosyan. Dit zijn geen bordvullers, maar gerechten die geschiedenis schrijven.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Dit is een izakaya, een Japanse bistro waar je zonder gedoe en tegen schappelijke prijzen heerlijke gerechten kunt eten. Gelegen aan het Daillyplein in Schaarbeek, een gemeente die een gastronomische heropleving doormaakt, biedt de eigenaar ‘s avonds een viergangenmenu aan. Daarop vind je enkele specialiteiten die je niet vaak in Brussel tegenkomt, zoals ‘chawanmushi’: een soort Japanse ei-flan, die zowel koud als warm wordt geserveerd.
Nóg een aanrader van chef Yoka is de populaire ‘chicken karaage’: een krokant gefrituurde kipdijfilet die geliefd is bij fans van de Japanse keuken.
Yoka Tomo
Félix Marchallaan 26, Schaarbeek
yokatomo.brussels
Brussels Gewest
0475 40 99 60
Open wo-za