Wie zegt dat een voorgerecht slechts een opwarmertje is? Van de ‘vier bereidingen van langoustines’ van tweesterrenchef Thijs Vervloet tot de ‘trekzalm, aan tafel gegaard in bijenwas’ bij Steirereck in Wenen. Voor wie niet bang is om gestoken te worden door opwindende smaken.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Hoewel de kaart er voortdurend verandert en je er dus ook niet elke dag de verrukkelijke carpaccio van sint-jakobsnoot kunt proeven, is dat ook net de reden waarom Clamato, het zusje van toprestaurant Septime, zo’n hartendief is bij foodies.
Het joviale walk-in toogrestaurant vond zijn inspiratie in de typische oesterbars aan de Amerikaanse Oostkust en ontleent zijn naam aan een Canadese cocktail, een soort bloody mary met mosselsap. Clamato specialiseert zich in seafood, kraakvers en volgens het aanbod aangeleverd uit een van de vele Franse vissersstadjes.
De gerechtjes zijn om te delen en worden delicaat en clean geserveerd. Ze worden nu eens opgesmukt met subtiele smaakmakers, dan weer met een contrastrijk element. Het woord puur is nergens zo toepasselijk als bij Clamato.
Clamato
80 rue de Charonne, Parijs
clamato-charonne.fr
Frankrijk
+33 1 43 72 74 53
Open ma-zo