Canard à la rouennaise | Au Vieux Port, Antwerpen-Stad

Dit is waar het écht over gaat: 58 culinaire meesterwerken, van de primitieve puurheid van tarbot, langzaam op jute gerookt bij Willem Hiele tot de rijke, zeg maar koninklijke ‘lièvre à la royale’ van Karen Torosyan. Dit zijn geen bordvullers, maar gerechten die geschiedenis schrijven.

In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.

Au Vieux Port is een van de gevestigde waarden op het Antwerpse Eilandje, waar havenbonzen en jong grut verbroederen met elkaar. Je lijkt er niet alleen in een charmante Parijse bistro te tafelen, je krijgt er ook klassiekers uit de Franse keuken geserveerd.

Advertentie
Advertentie

Een daarvan is de ‘canard à la rouennaise’, een machtig gerecht, waarbij de eend nog met veel egards aan tafel versneden wordt. Met een originele zilveren eendenpers worden vervolgens de sappen uit het karkas geperst en verwerkt in de saus. Dat is niet alleen een spectaculair schouwspel, de saus heeft ook een intense smaak.

Je krijgt het vlees in twee gangen, eerst de filet en dan de gekonfijte bouten. Met pommes soufflées, ook al zo’n zeldzaamheid.

Au Vieux Port
Napelsstraat 130, Antwerpen
restaurantauvieuxport.be
Prov. Antwerpen
03 290 77 11
Open ma-vr

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer