© Menssa

Bijoux d’huîtres perle blanche | Menssa, Sint-Pieters-Woluwe

Dit is waar het écht over gaat: 58 culinaire meesterwerken, van de primitieve puurheid van tarbot, langzaam op jute gerookt bij Willem Hiele tot de rijke, zeg maar koninklijke ‘lièvre à la royale’ van Karen Torosyan. Dit zijn geen bordvullers, maar gerechten die geschiedenis schrijven.

In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.

Christophe Hardiquest, een van de meest inventieve chefs van het land, zorgde begin 2022 voor beroering door zijn tweesterrenrestaurant Bon Bon te sluiten, dat destijds een indrukwekkende 19,5/20 scoorde bij Gault&Millau. Hoewel sommigen dachten dat hij met zijn nieuwe project Menssa een radicaal andere richting zou inslaan, is het tegendeel waar: met Menssa wil Hardiquest zich net aanpassen aan de uitdagingen van de moderne gastronomie, terwijl hij trouw blijft aan de iconische gerechten die Bon Bon tot een begrip maakten.

Advertentie
Advertentie

Op het menu van Menssa keren geregeld Hardiquests klassiekers terug, zoals de verfijnde pieterman, omhuld door oesters en oesterblad, foie gras op een kleisteen gebakken, en de prachtige ‘bijoux d’huîtres perle blanche’. Deze delicate oesters worden geserveerd met een sjalottencrème en kaviaar – een gerecht dat pure verfijning ademt en dit najaar opnieuw te vinden is op het menu.

Menssa *
Tervurenlaan 453, Sint-Pieters-Woluwe
menssa.be
Brussels Gewest
02 346 66 15
Open di-za

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer