Dit is waar het écht over gaat: 58 culinaire meesterwerken, van de primitieve puurheid van tarbot, langzaam op jute gerookt bij Willem Hiele tot de rijke, zeg maar koninklijke ‘lièvre à la royale’ van Karen Torosyan. Dit zijn geen bordvullers, maar gerechten die geschiedenis schrijven.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Van een cultrestaurant gesproken. Camino is een beetje ieders favoriet, van jonge, hippe vogels tot gezinnen en BV’s. Hier eet je lekkere Koreaanse streetfood, bekend van Koreatown in Los Angeles.
Standaard laat je de tafel vol zetten met de helft van de kaart, maar wie echt een portie voor zichzelf wil, bestelt een rice bowl of, voor de kenners, een bibimbap. Dat is een grote kom rijst, belegd met geroerbakte groenten, gepekelde groenten en vlees (ga voor het buikspek) en altijd, altijd kimchi (gefermenteerde Chinese kool), gochujang (Koreaanse chilipasta) én een spiegeleitje.
De dampende rijst blendt de zoete, zure, hartige en pittige smaken fantastisch met elkaar. Een gerecht dat je verwarmt en voedt.
Camino
Muntstraat 4, Antwerpen
osaka-camino-tapout.com/camino
Prov. Antwerpen
03 289 91 97
Open di-za