Van de vol-au-vent van Les Brigittines in Brussel tot de dame blanche van Slagmolen in Oudsbergen: ook sterrenchefs maken van de echte Belgische klassiekers hun signatuurgerecht.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
1 | Vol-au-vent
Advertentie
Les Brigittines, Brussel-Stad
2 | Stoofvlees
De Arme Duivel, Antwerpen-Stad
3 | Paling in ‘t groen
Siphon, Damme
Lees meer
Advertentie
4 | Dame blanche
Slagmolen, Oudsbergen
Lees meer
Advertentie
Advertentie