Belgische klassiekers | Ontdek de signatuurgerechten van topchefs

Van de vol-au-vent van Les Brigittines in Brussel tot de dame blanche van Slagmolen in Oudsbergen: ook sterrenchefs maken van de echte Belgische klassiekers hun signatuurgerecht.

In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.

1 | Vol-au-vent

Advertentie

Les Brigittines, Brussel-Stad

Vol-au-vent | Les Brigittines, Brussel-Stad
Advertentie

2 | Stoofvlees

De Arme Duivel, Antwerpen-Stad

Stoofvlees | De Arme Duivel, Antwerpen-Stad
©Marie Monsieur

3 | Paling in ‘t groen

Siphon, Damme

Paling in ‘t groen | Siphon, Damme
Advertentie
©ID/ Wouter Van Vooren

4 | Dame blanche

Slagmolen, Oudsbergen

Dame blanche | Slagmolen, Oudsbergen
Advertentie
Advertentie
©Max Vicca

5 | Moules frites

L’Autobus, Visé

Moules frites | L’Autobus, Visé
©Cici Olsson
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer