Onze culinair recensent is een drukbezet man. Maar voor deze 5 toprestaurants maakt hij graag tijd vrij in zijn agenda. Van Bloesem in Antwerpen tot Rock-Fort in Brugge.
1. Restaurant Bloesem in Antwerpen
‘Eén van de mooie Antwerpse ontdekkingen van 2025.’ Als compliment van onze recensent kan dat tellen. De Noordzee-invloeden en eigenzinnige combinaties maken van restaurant Bloesem in Antwerpen een culinair pareltje.
2. Restaurant Le Julien in Lotenhulle (Aalter)
In restaurant Le Julien tilt chef Davy Devlieghere zijn keuken alweer naar een hoger niveau, volgens onze culinair recensent. Met de nieuwe locatie in Lotenhulle voegt Le Julien zich bij de top van de Oost-Vlaamse restaurants.
3. Restaurant Marlu in Sint-Genesius-Rode
Onze culinair recensent is fan van deze eigentijdse versie van de betere buurtbistro. Met ongecompliceerd lekkere gerechten is dit niet de zoveelste bistro die vol-au-vent serveert.
4. Restaurant Maison Colette in Westerlo
Een nieuwe locatie vol grandeur heeft de beleving bij Maison Colette in Westerlo, het nieuwe restaurant van sterrenchef Thijs Vervloet, nóg hoger getild. Onze culinair recensent noemt het één van de absolute toprestaurants van België.
5. Restaurant Rock-Fort in Brugge
Eline Snijkers en Laurent Law namen Rock-Fort over, een legendarisch adres in het centrum van Brugge dat al sinds 2001 bekendstond voor kwaliteit en sfeer. Een jaar later lijken de nieuwe eigenaars zich het pand in de Langestraat helemaal toegeëigend te hebben. Onze culinair recensent is fan!