Deze ‘signature’ vleesgerechten prijken op de menukaarten van 5 toprestaurants. Van de lièvre à la royale van Bozar Restaurant (**) tot pony bij Piétrain in Antwerpen.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
1 | Grasbuikje
Advertentie
Piétrain, Antwerpen-Stad
Lees meer
2 | Burger met Baskische bloedworst
El Camion, Elsene en Vorst
3 | Paardensteak
De Kuiper, Vilvoorde
Lees meer
Advertentie
4 | Lièvre à la royale
Bozar Restaurant, Brussel-Stad
Advertentie
Advertentie