5 ‘signature’ vleesgerechten van toprestaurants in Antwerpen en Brussel

Deze ‘signature’ vleesgerechten prijken op de menukaarten van 5 toprestaurants. Van de lièvre à la royale van Bozar Restaurant (**) tot pony bij Piétrain in Antwerpen.

In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.

1 | Grasbuikje

Advertentie

Piétrain, Antwerpen-Stad

Grasbuikje | Piétrain, Antwerpen-Stad
Advertentie
©Tripsadvisor

2 | Burger met Baskische bloedworst

El Camion, Elsene en Vorst

Burger met Baskische bloedworst | El Camion, Elsene en Vorst
©El Camion

3 | Paardensteak

De Kuiper, Vilvoorde

Paardensteak | De Kuiper, Vilvoorde
Advertentie
©Dirk De Cubber

4 | Lièvre à la royale

Bozar Restaurant, Brussel-Stad

Lièvre à la royale | Bozar Restaurant, Brussel-Stad
Advertentie
Advertentie
©TRIPTYQUE

5 | Vol-au-vent

Les Brigittines, Brussel-Stad

Vol-au-vent | Les Brigittines, Brussel-Stad
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer