Voor wie zich tijdens de vakantie over de taalgrens waagt, selecteerden we deze drie toprestaurants in het zuiden van het land, vol culinair Waals talent.
1 | La Cantinetta | Luik
Deze bescheiden Italiaanse trattoria in Grivegnée, Luik, bestaat al 25 jaar. Chef Mathias en zaalman Thomas verwennen hun gasten met een warm thuisgevoel en herkenbare, vriendelijk geprijsde gerechten. Je kunt er maaltijden afhalen of gaan voor het keuzemenu in drie, vier of vijf gangen (35, 45 en 55 euro).
2 | La Table Benjamin Laborie | Lasne
Na jaren bij sterrenchefs gewerkt te hebben, heeft het Franse talent Benjamin Laborie nu zijn eigen restaurant, in Lasne. In een karakterpand met zicht op de glooiende velden serveert de ervaren chef een degustatiemenu in vier, vijf of zeven gangen (80, 90 en 118 euro). ‘s Middags serveert hij nog een lunch in drie gangen (45 euro).
3 | Le Cor de Chasse | Wéris
Dit hotel met gastronomisch restaurant is een vaste waarde in de provincie Luxemburg. In de zomer is het ruime terras met weids zicht een extra troef. Je eet er een lunch (drie gangen, 50 euro) en een degustatiemenu (vijf gangen, 87 euro; zes gangen, 102 euro), waarin de chef de moleculaire keuken combineert met royale hoofdproducten.