3 mocktailrecepten voor Tournée Minérale | Van ‘Mindful Marti’ tot ‘Sage Fizz’

Tournée Minérale is here to stay. Daarom tipt Sabato drie verfrissende mocktailrecepten van onze favoriete cocktailbars in Brussel, Antwerpen en Knokke.

1 | The Mindful Marti, een recept van cocktailbar Dogma (Antwerpen)

©Shutterstock
Advertentie

Sterrenchef Ken Verschueren is fan van cocktailbar Dogma in Antwerpen: ‘De mixologists hier benaderen cocktails zoals chefs gerechten benaderen. Ze maken hun eigen infusies, crèmes en puree.’

Advertentie
Advertentie

Ingrediënten

  • 50 ml Martini Vibrante (alcoholvrij)
  • 30 ml vers pompelmoessap
  • 7,5 ml kaneelsiroop*

*Breng 1 l water en 1 kg suiker aan de kook met 3 kaneelstokken. Laat overnacht staan en filter door een zeef. De siroop blijft 2 maanden goed.

Afwerking

Top ijsblokjes af met 100 ml Thomas Henry Tonic en garneer met een schijfje pompelmoes en een snufje zout.

Advertentie

Dogma

Wijngaardstraat 5, 2000 Antwerpen, België

2 | The Virgin Lassi-ish Colada, een recept van cocktailbar Life is Beautiful Cocktail Bar (Brussel)

©Shutterstock

In het menu van cocktailbar Life is Beautiful in Brussel staat er altijd een specifiek thema centraal. Omdat hun menu elke twee weken verandert, verandert ook hun mocktailkaart regelmatig. Deze mocktail past in het Indiaas geïnspireerde menu.

Advertentie

Ingrediënten

  • 30 ml Turmeric Cordial*
  • 30 ml Fryns Spice 0%
  • 45 ml Yogi & Indian Chai syrup**
  • 45 ml kokoscrème
  • 15 ml citroensap

Voorbereiding

*Turmeric Cordial

  • 200 gr. kurkumasap
  • 200 ml. water
  • 99 gr. suiker
  • 3 gr. citroenzuur
Advertentie

Doe alles in een pot en verwarm lichtjes zodat de suiker en het citroenzuur oplossen. Zet opzij om af te koelen.

**Yogi & Indian Chai Syrup

  • 2 gr. Indian Chai
  • 2 gr. Yogi spices
  • 100 ml heet water
  • 33 gr. suiker

Doe alles in een pan en laat 30 minuten trekken. Zeef goed en zet opzij om af te koelen.

Afwerking

Doe alle ingrediënten in een shaker, voeg ijsblokjes toe en schud 10 seconden.

Double strain dubbel in een glas met ijsblokjes. Rasp er eventueel wat nootmuskaat overheen.

Life is Beautiful

Antoine Dansaertstraat 161, 1000 Brussel, België

3 | Sage Fizz, een recept van Noa Van Ongevalle (The Pharmacy en Ugly Duckling, Knokke)

©Shutterstock
Advertentie
Advertentie

Op dit moment geniet Noa Van Ongevalle na van haar reis naar Azië. Daar deed ze inspiratie op voor nieuwe cocktails en mocktails voor restaurant Ugly Duckling in Knokke en cocktailbar The Pharmacy, die zal heropenen.

Ingrediënten

  • 5 cl alcoholvrije gin
  • 2 cl saliesiroop (1 l water op 1 kg suiker / 15 salieblaadjes, mixen en zeven)
  • 3 cl citroensap
  • 1 eiwit

Afwerking

Shake met ijsblokken en daarna zonder ijsblokken. Top op met gingerale, in een longdrink en werk af met een blaadje salie.

Restaurant Ugly Duckling

Lippenslaan 98, 8300 Knokke-Heist, België