Van een eigenzinnige zaak met topwijnen tot een verfijnde mix van de westerse én Aziatisch geïnspireerde keuken: 10 restaurants in ’t Stad, getipt door sterrenchefs.
The 100 Food | 2022
Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.
1 | Album, getipt door chef Nick Bril (The Jane**)
‘Een eigenzinnige zaak op Antwerpen-Zuid die net voor de lockdowns opende. Ze werken met een kleine kaart vol verfijnde gerechten en topwijnen, maar in een ongedwongen setting die meer aanvoelt als een koffiebar dan een restaurant.’
2 | Bistrot du Nord, getipt door chef Tim Boury (Boury***)
‘Hier eet je klassieke gerechten in een nostalgisch kader. Chef Michaël Rewers werkt graag met orgaanvlees, zoals lever en niertjes, maar ook zijn frieten en zijn gestoofd witloof zijn geweldig. En ook in het wildseizoen is deze zaak een bezoek waard.’
3 | Dôme, getipt door chef Bart De Pooter (Pastorale**)
‘Het is hier puur genieten: je voelt de hand van de chef in alles, en het product staat altijd centraal. Zijn donkere chocoladetaart, met hazelnoot- en amandelpraliné en maldonzout is hemels.’
4 | Dim Dining, getipt door chef Viki Geunes (Zilte***)
‘Ik hou van de unieke, verfijnde mix van de westerse én Aziatisch geïnspireerde keuken. Van de verfijnde service tot het originele decor, alles in deze zaak straalt iets kosmopolitisch uit.’
5 | Invincible, getipt door chef Gert De Mangeleer (Hertog Jan**)
‘In deze kleine bistro hangt er altijd een toffe sfeer. Ik vind dat chef Kenny Burssens heel smakelijke paté maakt. Daarna ga ik meestal voor een stuk rood vlees op de grill. Ook voor een glas lekkere wijn is dit een tof adres.’
6 | Maritime, getipt door chef Bart De Pooter (Pastorale**)
‘Ik hou van zaken die de tand des tijds hebben doorstaan en gewoon blijven doen waar ze heel goed in zijn. Hier kom ik graag voor een gezellige avond, in hartje stad: een pot mosselen, een fles goeie wijn… Meer moet dat niet zijn.’
7 | Mico & Jon, getipt door chef Nick Bril (The Jane**)
‘Ik ben een grote fan van de Chinese keuken. Voor authentieke sichuangerechten is Ni Shifu in het Antwerpse Chinatown niet te kloppen, voor een moderne versie ga ik graag naar Mico & Jon.’
8 | Nage, getipt door chef Nick Bril (The Jane**)
‘Nage opende pas vorig jaar, maar was zo’n leuke ontdekking dat het nu al een van mijn favoriete adresjes is geworden voor een datenight met mijn vrouw. Grote troef: ze zijn open op maandag.’
9 | Pont Neuf, getipt door chef Viki Geunes (Zilte***)
‘Deze nieuwe zaak op het Eilandje heeft een verzorgde klassieke keuken met producten die in ere worden gehouden. Ik eet hier graag no-nonsensegerechten zoals tarbot, of een patatje met garnaal en kaviaar. Ook de wijnkaart is top.’
10 | UPTON, getipt door chef Viki Geunes (Zilte***)
‘Chef Gianfranco Van de Maele heeft Italiaanse roots, maar heeft ook een tijd in Japan gewerkt en daardoor heeft hij een heel eigen, unieke stijl: flamboyant én beheerst tegelijk. Met UPTON kan hij groeien en zijn eigen signatuur verder ontwikkelen.’
The 100 Food | 2022
Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.