Venusschelpen, octopus, zeeduivel, kokkels en mosselen: hier komt een Spaanse visparade op het bord.
OP HET BORD Venusschelpen, octopus, zeeduivel, kokkels en mosselen: hier komt een visparade op het bord. Op smaak gebracht met zomerradijsjes, jalapeño’s, bieslook, zuring, postelein, Galicische vermout of algen. Wie wat vroeger arriveert, ziet met een beetje geluk de kok uit het water komen met zelfgevangen zeeschatten.
IN DE KEUKEN Dit restaurant is het zomerse zijstapje van Marcos Cerqueiro en Iago Pazos, het culinaire duo dat in restaurant Abastos 2.0 in Santiago de Compostela klassieke tapas een hedendaagse twist geeft. Elk jaar in de lente en zomer openen ze O Loxe Mareiro in het kustdorpje Carril.
IN HET GEHEUGEN De setting is een oud, gerestaureerd stenen kadehuisje in het westen van Galicië. Door de ramen priemt de zee en de frisse geur van de oceaanbries is nooit veraf. Het zeezicht, de locatie en de zilte sfeer zijn minstens even memorabel als de kunstwerkjes op het bord. O Loxe Mareiro kreeg dit jaar een eerste ‘Zon’ in de Repsol Guide, de Spaanse versie van de Michelingids.
AAN TE BEVELEN Kom hier lunchen, boek een tafel op het terras onder de luifel en bestel het degustatiemenu. In de zes gangen waan je je in een Galicisch toneel waar gerechten verhalen over de zee vertellen.
OP DE REKENING Zesgangenmenu voor 65 euro.