Mediterrane keuken, vis en vissoep.
Op het bord Mediterrane keuken, vis en vissoep.
In de keuken Geen bekende naam achter het fornuis, wel een huis van vertrouwen voor gerechten die blijven. Hier wordt de vaste waarde van klassiekers telkens opnieuw bevestigd.
In het geheugen De ‘esplaï’ betekent ‘de juiste plaats om te vissen’. We zitten in het pittoreske vissersdorpje Les Goudes, op vijftien minuten rijden van de Vieux-Port, aan de ingang van de Calanques. Laat je ogen over de zee dwalen, geniet van het parfum van de bouillabaisse en laat je meeslepen door de schoonheid van de omgeving.
Aan te bevelen Ga er per boot heen, vanaf de Vieux-Port, want er is maar één toegangsweg en parkeren is bijna onmogelijk, vooral in het hoogseizoen. Voorts is de bouillabaisse van verse rotsvis geweldig. Die moet je vooraf reserveren, net als de zeer populaire tafels aan zee. De favoriete schotel is echter de ‘bourride’, een krachtig visgerecht, een troostsoep, met wat knoflook die toegevoegd wordt aan het einde van de kooktijd. Je krijgt meer dan genoeg en je bord leegeten, kan moeilijk worden. Dat gold zelfs voor mij, wat zeer uitzonderlijk is.
Op de rekening 80 euro per persoon, inclusief wijn.
Rue Désiré Pelaprat 28, 13008 Marseille, tel. +33.4.91.73.43.69, grandbardesgoudes.fr