Cycladische keuken, zeevruchten, schelpdieren en vis die wij liever gegrild dan gefrituurd aanbevelen.
Op het bord Cycladische keuken, zeevruchten, schelpdieren en vis die wij liever gegrild dan gefrituurd aanbevelen. Eerst Griekse salade natuurlijk, daarna op hout gegrilde vis waar de chef olijfolie aan toevoegde, citroen, een vleugje mosterd en wilde oregano recht uit de heuvels vlakbij. Een echte traktatie!
In de keuken Voor zover we begrepen, is moeder de chef.
In het geheugen De enige manier om je in Hydra te verplaatsen, is te voet of met de boot, van kreek tot kreek. Om de taverne te bereiken, doorkruis je de oude stad Hydra. Laat je onderweg sussen door de stem van Leonard Cohen die hier lange tijd woonde en hier zijn eerste albums schreef. De taverne is heel eenvoudig maar prachtig en kijkt uit over de baai Kamini.
Aan te bevelen Ga erheen vóór zonsondergang. Bestel een kan retsina en als de eigenaar je uitnodigt in zijn keuken, neem dan zeker een kijkje: zo kun je met eigen ogen zien dat versheid hier geen grapje is. Mis de zee-egels niet, als die er zijn, en de tomaten- en kritamasalade, een wilde en zeldzame plant, rijk aan jodium. En neem na de maaltijd een ouzo.
Op de rekening 25 euro per persoon.
Kamini, 180 40 Hydra, tel. +30.22.98.05.35.20, hydra-kodylenia.gr