© ID/ Nick Verhaeghe

Bartholomeus, Knokke-Heist

Eén menu van zes gangen met de beste Belgische ingrediënten.

Op het bord Zelf je gerechten kiezen? Dat kan hier niet. Er is één menu met zes gangen, zonder toegevingen. Dat klinkt misschien niet meteen uitnodigend, maar wat er op de borden belandt, is van het beste wat er in België te proeven is: van grote, handgepelde noordzeegarnalen gaat het naar Noorse koningskrab, grote wilde tarbot, witte truffel en polderhaas. Alles is uitgepuurd: de gerechten beperken zich tot een paar trefzekere associaties met diepe smaken die veel werk verraden: een intense ervaring.

In de keuken Tweesterrenchef Bart Desmidt heeft ruim 25 jaar ervaring in de topgastronomie. Hij doet hier nagenoeg alles zelf, alleen bijgestaan door souschef Philip Vandamme.

Advertentie
Advertentie

In het geheugen Bij een verbouwing in 2020 maakte architect Glenn Sestig hier een intieme eetplek, voor maximaal 18 gasten. Eten doe je aan een luxueuze eettoog, vlak bij de kleine open keuken. Gastvrouw Sandra Vandegeuchte zorgt voor de piekfijne bediening. Het uitzicht op zee, achter de grote ramen, maakt het helemaal af: dit is het beste restaurant aan de Belgische kust.

Op de rekening Het menu kost 205 euro.

Zeedijk 267, 8301 Knokke-Heist, tel. 050/51.75.76, restaurantbartholomeus.be

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer