Nagenoeg alles wat bij deze gastropub op je bord verschijnt, komt uit de buurt, zoals succulent lam en verse scheermessen en oesters.
OP HET BORD We werden er ooit heen gestuurd door Kobe Desramaults en zijn de plek nooit vergeten. Al sinds de huidige eigenaar de zaak in 1999 overnam, was het devies: de omgeving dicteert wat we bereiden. Nagenoeg alles wat op je bord verschijnt, komt uit de buurt, zoals succulent lam en verse scheermessen en oesters.
IN DE KEUKEN Stephen Harris is een door terroir geobsedeerde fanaat die 15 jaar geleden al zelf zout extraheerde uit het water van het nabijgelegen meer en op het strand zeewier ging rapen. Hij genoot geen koksopleiding, maar frequenteerde dikwijls topzaken en vatte het idee op om datzelfde niveau te brengen in een informele setting. Met succes: in 2008 kreeg The Sportsman een Michelinster.
IN HET GEHEUGEN Dit was de gastropub avant la lettre, en vandaag is het nog steeds de beste van Engeland. Maar het blijft een pub. Het kan dus zomaar gebeuren dat er tijdens een tastingmenu een wandelaar met natte hond binnenloopt om een pint te drinken.
AAN TE BEVELEN De chef haat het idee van signatuurgerechten, maar zijn in zeewierboter gegrilde sliptong is legendarisch.
OP DE REKENING Een tastingmenu vanaf 60 pond (70 euro), voor een hoofdgerecht betaal je zelden meer dan 30 pond (35 euro).