De ‘routier’-sfeer bleef intact in Terminus, maar Pieter Verheyde gaf de keuken een twist en bracht als oud-sommelier van Hof van Cleve zijn wijnkennis mee.
OP HET BORD Hier krijg je een seizoensgebonden keuken met het beste van wat de West-Vlaamse boeren en de Noordzee aanreiken, in alle eenvoud en bereid met kennis van zaken. Het vlees is eigen kweek.
IN DE KEUKEN Kathleen Vanderbeke stond 35 jaar in de keuken, maar hield er vorig jaar - op haar 70ste - mee op. In 2017 was ze ‘Ladychef’ in de Michelingids. Ze is de moeder van Pieter Verheyde, die nu een team van drie, vier mensen aanstuurt. Hij was jarenlang de sommelier van Hof van Cleve, maar de lokroep van de familiezaak nam de overhand en begin 2014 nam hij ze over.
IN HET GEHEUGEN Verheyde boog het wegrestaurant van zijn ouders om tot een plek waar foodies en chefs graag halt houden. De sfeer van een ‘routier’ bleef intact, maar de keuken kreeg een twist en de wijnkennis nam hij mee: in 2018 vond GaultMillau de wijnkaart hier de beste van België en Luxemburg.
AAN TE BEVELEN Vol-au-vent van zelfgekweekte Mechelse koekoek.
OP DE REKENING Een dagschotel met drie gangen kost amper 13 euro. Een voorgerecht 15 tot 20 euro, een hoofdgerecht 20 tot 35 euro.