Sea Palace, Amsterdam, Nederland

Dit Chinese restaurant lijkt alle kenmerken van een tourist trap te hebben, maar de kwaliteit is hier wel degelijk op de afspraak: dit is kitsch met klasse.

OP HET BORD Pekingeend, Chinese fondue of zeebaars met gember: hier staan veel bekende Chinese gerechten op de uitgebreide kaart, inclusief vegetarische gerechten en schotels uit de pikante Sechuan-keuken. Wie meer luxe wil, bestelt kreeft met gember of tarbot met sojasaus.

IN DE KEUKEN Kaji But behoort tot de tweede generatie eigenaars, zijn vader richtte het drijvend restaurant op in 1984.

Advertentie
Advertentie

IN HET GEHEUGEN Deze drijvende pagode op het IJmeer, op amper vijf minuten van het Centraal Station, lijkt alle kenmerken van een tourist trap te hebben, inclusief schreeuwerige draken aan de voordeur. Ook de enorme omvang van het restaurant – er zijn 600 zitplaatsen verdeeld over drie verdiepingen – boezemt niet meteen vertrouwen in. Maar de kwaliteit is hier wel degelijk op de afspraak: dit is kitsch met klasse.

AAN TE BEVELEN Dit is een prima plek om te genieten van een tafel vol dimsum. De uitgebreide dimsumkaart is onderverdeeld in koude, gestoomde en krokante hapjes. Daar hoort ook cheung fan bij, opgerolde flensjes van rijstdeeg.

OP DE REKENING Hoofdgerechten vanaf 19,5 euro, een halve geroosterde eend met sojasaus kost 23,5 euro en een portie dimsum kan al vanaf 7 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer