Mogg, Berlijn, Duitsland

Na een trip naar New York werd Melzer and Mogg (vandaag omgedoopt tot Mogg) the place to be. The New York Times vindt zelfs dat het nieuwe adres de kwaliteit van de New Yorkse delicatessenzaak Katz evenaart.

OP HET BORD Culinaire klassiekers uit New York: pastramisandwich, reubensandwich (zuurkool, emmentaler, pastrami, Russische dressing), pulledporksandwich (op lage temperatuur gegaarde stukjes varkensvlees) of shakshuka, een traditioneel gerecht uit Israël op basis van gepocheerde eieren en tomatensaus.

IN DE KEUKEN Aan het begin van de jaren 2010 verbleven Oskar Melzer en Paul Mogg in New York. De delicatessenzaak Katz liet hen er kennismaken met pastrami’s, dikke, smeuïge nogal vette sandwiches met dunne plakjes gerookte runderborst. Het duo was meteen verkocht en terug in Berlijn wilden ze er iets mee doen. Enkele maanden later werd Melzer and Mogg (vandaag omgedoopt tot Mogg) the place to be. The New York Times vindt zelfs dat het nieuwe adres de kwaliteit van de New Yorkse meester evenaart.

Advertentie
Advertentie

IN HET GEHEUGEN Mogg bevindt zich in de ‘ehemalige jüdische Mädchenschule’, de voormalige joodse meisjesschool van Berlijn. Het prachtige gebouw in een modernistische architectuur is omgevormd tot een culturele ruimte in de Mitte-wijk.

AAN TE BEVELEN De matzah ball soup, een gevogeltebouillon met broodgriesmeelballetjes, gemengd met geklopte eieren, water en kippenvet.

OP DE REKENING Reken op 20 euro voor een broodje met water.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer