Lung Wah is een Chinees zoals je er nergens anders een vindt in Vlaanderen. De beste bereidingen speenvarken, buikspek en eend in een chaotisch etablissement. Dé guilty pleasure van sterrenchefs.
OP HET BORD Hier kom je niet voor het fancy decor, wel voor de homemade ervaring. Speenvarken, eend, buikspek: als je ooit twijfelde over de beste bereiding, kom dan eerst proeven bij Lung Wah. Dit is een chinees zoals je er nergens anders een vindt in Vlaanderen. Geen wonder dat dit een guilty pleasure is van sterrenchefs, onder wie een die restaurant houdt in Kruisem.
IN DE KEUKEN Chef Chan Chi Lap kookt hier al jaren de Cantonese keuken. Vanaf straat zie je hem kokkerellen achter de gelakte eenden die hangen te drogen in de etalage. Hij raakte er toch maar mooi mee in de gids van GaultMillau (13/20).
IN HET GEHEUGEN Lung Wah kaapt de prijs weg van het minst fotogenieke restaurantje in de Chinese buurt van Antwerpen. Als je echter open staat voor een moment van pure verrukking in een chaotisch etablissement met plastic tafellakens en een tv op de achtergrond, stap dan zeker binnen.
AAN TE BEVELEN De pekingeend is subliem: dat krokante vel is puur vakmanschap. En ook het buikspek is heerlijk zacht en smaakvol. Vergeet niet om nog wat groenten apart bij te bestellen.
OP DE REKENING De prijzen van de gerechten variëren tussen 9 en 21 euro per persoon.