Bij Instroom Academy krijgt fusion een nieuwe betekenis.
OP HET BORD Paling in het groen, maar dan op basis van West-Afrikaanse okrasoep. Bij zeebaars komt muhammara, een dip uit de Libanees-Palestijnse keuken. En bij een tartaar van lam ligt een krokant van bakbanaan en guasacaca, een Venezolaans-Antwerpse versie van guacamole. In dit restaurant krijgt fusion een nieuwe betekenis.
IN DE KEUKEN Seppe Nobels vergaarde bekendheid als creatieve groentekok bij Graanmarkt 13, een van de beste restaurants van Antwerpen. Daar stopte hij in het voorjaar van 2021 om in dit restaurant en opleidingscentrum samen te koken met asielzoekers. Elk jaar hoopt de chef zo ruim 30 kandidaat-koks op te leiden voor de horeca.
IN HET GEHEUGEN Instroom is gevestigd in het Droogdokkenpark, een geheel van dokken en loodsen waar vroeger schepen hersteld werden. De voormalige refter van de scheepsherstellers is nu een heel bescheiden ingericht restaurant – voor het toilet moet je naar buiten, naast een opslagplaats. Uitzicht op kranen en de lichtjes van de Schelde.
AAN TE BEVELEN Vul het basismenu – drie gangen – aan met extra gerechten of cocktails geïnspireerd door exotische recepten.
OP DE REKENING Een driegangenmenu kost 35 euro, een extra gerecht 10 euro.