De Siphon staat voor een no-nonsense, traditionele familiekeuken, van dagsoep tot kreeft. Dat trekt armen, rijken en topchefs aan.
IN DE KEUKEN Zaakvoerder Jan Callewaert werd opgeleid aan het Institut Paul Bocuse in Lyon. Hij is de vierde generatie in deze familiezaak. De dagelijkse keuken is sinds vijf jaar in handen van Steve Landuyt, die opgeleid werd aan Ter Duinen in Koksijde en eerder in Brasserie Bristol in Knokke werkte.
IN HET GEHEUGEN Wat dit eenvoudige restaurant echt bijzonder maakt, is de legendarische wijnkaart. Je kunt er topwijnen die op dronk zijn bestellen – ook oude jaargangen – voor zachte tot zeer zachte prijzen, en de kelder lijkt onuitputtelijk. Met snobisme heeft die kelder niets vandoen. Hij is louter een gevolg van de passie van de familie Callewaert voor – voornamelijk – bordeauxwijnen.
AAN TE BEVELEN Na een portie dagverse gebakken paling met een grote wijn ga je hier nooit malcontent naar huis.
OP DE REKENING Een hoofdgerecht varieert van 13,40 euro voor een ‘graankieken’ met frietjes en kropsla tot 45,50 euro voor kreeft.