Bij Temple wordt nog echt eerlijk gekookt. De focus ligt op de lokale ingrediënten én op de producenten.
OP HET BORD Vis op de konrogrill, burrito’s met ‘slow bbq lime & cumin pork’, ‘charred corn fritters’, ‘smoked crème fraîche’ of ‘roasted winter caponata’: gerookte smaken zitten in het DNA van Temple, een klein maar bijzonder restaurant in het Cornish surfdorpje Bude.
IN DE KEUKEN ‘Conscious cooking’ is uitgegroeid tot een modeterm, maar bij Temple wordt écht eerlijk gekookt. Zo schrapten ze bewust avocado uit hun menu, nochtans een bestselling ingrediënt.
IN HET GEHEUGEN De focus ligt op lokale ingrediënten, maar ook op hun producenten. Elk product in de keuken is met liefde gebrouwen, geteeld of geoogst en die filosofie staat uitgeschreven op de muur.
AAN TE BEVELEN Hou hun socials in de gaten, want ze organiseren geregeld ‘Temple Take-overs’, waarbij gastchefs de keuken overnemen. Zo kwam deze maand Dan Murray, sous-chef van Rovi (Ottolenghi) in Londen koken.
OP DE REKENING 28 pond (33 euro) voor een menu inclusief voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.