In de keuken van Le Local gelden de regels van de zerowastefilosofie: wat andere koks zouden weggooien, verwerken ze hier op een creatieve manier tot een nieuw gerecht of interessante smaakmaker.
OP HET BORD Hier wordt gekookt volgens het principe van de circulaire economie: de keuken van Le Local is een eerlijke ode aan het Belgische terroir, met seizoensgebonden gerechten en een grote focus op groenten. In de winter belanden tomaten en komkommers niet vers, maar wel ingemaakt of gepekeld op je bord.
IN DE KEUKEN Le Local is een coöperatief buurtrestaurant in Elsene dat is opgericht door Aubane Verger en Laura Peraia. In de keuken staat een team van verschillende, creatieve chefs.
IN HET GEHEUGEN Tachtig procent van alle ingrediënten die bij Le Local op je bord belanden, zijn afkomstig van duurzame landbouwers. In de keuken gelden de regels van de zerowastefilosofie: wat andere koks zouden weggooien, verwerken ze hier op een creatieve manier tot een nieuw gerecht of interessante smaakmaker. Ze gebruiken daarvoor verschillende, innovatieve methodes. Groenteschillen worden bijvoorbeeld gedroogd en vermalen tot poeder.
AAN TE BEVELEN Net omdat Le Local zo seizoensgebonden is én enkel werkt met lokale producten, verandert het menu voortdurend. Laat je dus verrassen door het aanbod van de dag.
OP DE REKENING Voor een driegangenmenu betaal je 33 euro.