© Aurelio Rodriguez

La Ferme de la Ruchotte, Bligny-sur-Ouche, Frankrijk

De chef is gepassioneerd, laat het product spreken, werkt organisch, lokaal en heeft respect voor de biodiversiteit.

OP HET BORD Het plezier van de oude Franse keuken, eenvoudig, rustiek en voor liefhebbers van lekker eten. Het menu is gedeeltelijk gebaseerd op de productie van de boerderij. Zo komt het gevogelte, grootgebracht in de open lucht, uit het eigen kippenhok, moeder verzamelt de champignons en een neef levert de geitenkaas.

Advertentie
© Aurelio Rodriguez

IN DE KEUKEN Frédéric Ménager is een van de zeldzame actieve chefs die werkten bij de mythische Alain Chapel.

Advertentie

IN HET GEHEUGEN Op deze boerderij, een klein hotel-restaurant in de buurt van Beaune, kweekt de chef oude gevogelterassen, die zeer gewild zijn bij een aantal koks met wie hij samenwerkt. Ménager is gepassioneerd, laat het product spreken, werkt organisch, lokaal en heeft respect voor de biodiversiteit. Hij fokt prachtige zwarte varkens uit Bigorre, een plezier om naar te kijken als ze aan het stoeien zijn.

AAN TE BEVELEN Eén keer per maand is de ‘vol-au-vent de la Ruchotte’, een referentiegerecht, de specialiteit van het huis. Een onberispelijke kaart van bourgognewijnen.

OP DE REKENING 50 euro voor het lunchmenu, bereid in vijf gangen.

© Aurelio Rodriguez
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer