La Chassagnette, Arles, Frankrijk

Chef-kok Armand Arnal maakte zijn levensproject van La Chassagnette, een model van duurzame en zelfvoorzienende catering.

OP HET BORD Intuïtieve en verfijnde keuken, met een voorkeur voor een plantaardige benadering en voor producten uit de Camargue.

IN DE KEUKEN Armand Arnal is culinair autodidact. De chef-kok ontmoette tijdens het leren van het vak een aantal fijne mensen die hem geholpen hebben bij zijn keuzes. Na verschillende ervaringen, onder meer bij de New Yorkse sterrenchef Daniel Boulud en bij Alain Ducasse in Parijs, nam de jonge chef in 2006 dit huis over. Hij maakte er zijn levensproject van, een model van duurzame en zelfvoorzienende catering. Sinds die dag ligt de focus van de chef op de smaak van het land.

Advertentie
Advertentie
De moestuin is een bron van inspiratie voor ‘the conscious cook’.

IN HET GEHEUGEN Een idyllische omgeving. Een oude schaapskooi ingericht door architect India Mahdavi herself. De prachtige moestuin is een bron van inspiratie voor de chef-kok. Vóór de maaltijd kun je een wandeling maken in de tuin, tussen de plaatselijke variëteiten, of de exotische, zoals Thaise basilicum, Japanse peterselie of rode aubergine.

AAN TE BEVELEN Het zelfgebakken brood, gemaakt van lokaal rijstmeel. En de chef, altijd bereid om zijn enthousiasme en wensen te delen.

OP DE REKENING Ontdekkingsmenu van 70 euro voor de lunch. Reken op 150 euro ‘s avonds.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer