Humus x Hortense – dat qua sfeer wat doet denken aan een 18de-eeuws koffiehuis – is bekroond tot het beste vegan restaurant ter wereld. Gastronomen zijn hier het doelpubliek.
OP HET BORD In de sfeer van een 18de-eeuws koffiehuis wordt de botanische gastronomie en de roots-to-leaveskeuken hier op hoog niveau beoefend. In de ‘We’re Smart Green Guide’ van 2019 werd de zaak bekroond tot beste vegan restaurant ter wereld. In de jongste Michelingids kreeg het restaurant een ‘Groene Ster’ voor duurzame gastronomie.
IN DE KEUKEN Chef Nicolas Decloedt, van opleiding fotograaf en in 2018 beste groentechef volgens GaultMillau, stond eerder in toprestaurants zoals Mugaritz, In De Wulf en Bon Bon. Hij kookt samen met kunsthistorica Caroline Baerten, die ook sommelier is, en als voedingskundige én psychotherapeute werkt rond ‘food en mood’.
IN HET GEHEUGEN De zerowastefilosofie wordt hier koppig doorgedreven terwijl de gerechten hoog op smaak zijn, mee dankzij fermentatietechnieken. Gastronomen vormen het doelpubliek, niet vegetariërs of veganisten. Knap!
AAN TE BEVELEN Onderdelen van groenten die op het bord geen plaats hebben, vinden ook hun weg naar originele en steengoede cocktails.
OP DE REKENING Er is een lunch vanaf 39 euro, voor het degustatiemenu betaal je 138 euro.