De Provence op plantaardige wijze en een zeevruchtenkeuken. De aanpak is duurzaam en lokaal.
IN DE KEUKEN Nadia Sammut, chef-kok, en haar partner, Ernest Hung Do, sushimeester, zwaaien de scepter. De chef lijdt aan coeliakie en maakt van deze realiteit haar gastronomisch project. Zij is de eerste chef-kok in Frankrijk die een Michelinster kreeg voor haar uitsluitend glutenvrije keuken. Zelf heeft ze het over een vrije en levendige keuken, voor een betere toekomst.
IN HET GEHEUGEN Naast een prachtige tuin is er een kruidenierswinkel waar je de producten van Kom&Sal kunt vinden. Dat is een duurzame meelhandel die het duo opstartte, met grondstoffen die tegen een correcte prijs worden gekocht bij plaatselijke producenten. De tafel verwelkomt een dozijn gasten rond een uniek menu. Het eten wordt klaargemaakt in het bijzijn van de gasten, op het terras, met op de achtergrond het krekelkoor. Op hetzelfde terrein zit zich ook de bistro waar Reine Sammut, de moeder van Nadia, kookt. Haar rock-’n-rollvader Guy en zijn band vermaken zich soms op het podium.
AAN TE BEVELEN Onberispelijke desserts op basis van rijst-, kastanje- of kikkererwtenmeel.
OP DE REKENING Vanaf 120 euro voor het gastronomische menu.