© Rizon Parein

Veranda, Antwerpen

Het vaste menu bij Veranda staat telkens opnieuw garant voor aangename verrassingen, want meer dan ‘scheermessen, prei’ en ‘banaan, honing’ geeft de menukaart niet prijs.

Op het bord Het vaste menu bij Veranda staat telkens opnieuw garant voor aangename verrassingen, want meer dan ‘scheermessen, prei’ en ‘banaan, honing’ geeft de menukaart niet prijs. De gerechten laten vooral een flinke portie lef en vernieuwing zien.

In de keuken Davy Schellemans deed ervaring op bij onder andere In de Wulf en nam in 2014 de gewaagde beslissing om zijn kleine restaurantje vlak bij de chique Cogels-Osylei in Berchem te verhuizen naar een groter pand in een iets ‘moeilijker’ buurt in Antwerpen-Noord. Maar aan deze Veranda is niks moeilijk: de plek is tegelijk heel casual en rock-’n-roll, maar ook verfijnd en gewapend met absolute topgastronomie.

Advertentie
Advertentie

In het geheugen Toen René Redzepi met zijn team naar Antwerpen reisde voor de uitreiking van de ‘The World’s 50 Best Restaurants’, raad eens waar hij ging eten? En dat is nog niet alles: ook Kanye West dineerde hier vorig jaar.

Uit te proberen Laat je niet misleiden door de ietwat ruige look van sommelier Stijn Pans: deze man kent zijn drankenkaart. Volg dan ook gedwee zijn suggesties.
Je zult niet teleurgesteld worden. 

Op de rekening Vanaf 29 euro voor de lunch, vanaf 60 euro voor het diner. Zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen, tel. 03/218.55.95, restaurantveranda.be

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer