VDB Bistronomie werkt uitsluitend met Portugese producten in een eigentijdse slow-foodopvatting.
Op het bord Een eigentijdse bistro met een farm-to-tableconcept. De zaak werkt uitsluitend met Portugese producten in een eigentijdse slow-foodopvatting. De kaart is beperkt, maar origineel. De keuken is jong en inventief, kleurrijk en doordacht. De gerechten zijn bijzonder elegant en tot in de puntjes uitgewerkt. Garnalen, algen en aardbeien in ajoblanco of varkenswang op polenta met inktvisinkt en bruinbiersaus.
Een sober, knus en uitnodigend interieur in het hart van de wijk Alfama
In de keuken Alana Mostachio, een jonge Braziliaanse chef-kok opgeleid aan het Basque Culinary Center, een van de meest gerenommeerde scholen in Europa, onder leiding van verschillende chef-koks, onder wie Juan Mari Arzak en Eneko Atxa. Kortom, een opleiding van hoog niveau met Baskische invloeden, gekenmerkt door een samensmelting van technische vaardigheden, creativiteit en respect voor het mooie product.
In het geheugen De zaak is sinds 2019 geopend in de wijk Alfama, op enkele minuten van de Praça do Comércio, het hart van de hoofdstad. Je wordt verwelkomd door een gepassioneerd team in een sober, knus en uitnodigend interieur.
Aan te bevelen De voorgestelde natuurlijke wijnen en bieren en de mooie gastronomische clubsandwiches als takeaway.
Op de rekening Kleine bordjes tussen 5 en 16 euro. Ga uit van drie of vier bordjes per persoon. Zonder de wijnen.
Canastras 8, 1100 Lissabon, tel. +35.19.62.69.06.06, vdbbistronomie.com