Het kookrepertoire bij Oak is een zotte mix van internationale invloeden en smaken, wonderwel altijd in balans.
Op het bord Het kookrepertoire bij Oak is een zotte mix van internationale invloeden en smaken, wonderwel altijd in balans. Denk aan tikka masala met sperziebonen en geroosterd piepkuiken of een stukje presa-ibericovlees met aardpeer en pruimen.
In de keuken Aan het roer staat Marcelo Ballardin, de Gentse topchef met Braziliaanse en Italiaanse roots. Voor hij in 2014 Oak opende, werkte hij onder meer bij Hertog Jan en Pure C. Ballardin is intussen ook bekend van televisieprogramma’s zoals ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’.
In het geheugen Bij Oak doe je aan fine dining, het restaurant telt slechts een handvol tafels in een sobere, cosy en chique setting. Sinds Ballardin zijn eerste Michelinster binnenhaalde, is Oak niet meer weg te branden van het Gentse foodiefirmament.
Aan te bevelen Kiezen is bij Oak niet moeilijk, want de chef serveert alleen een vast menu. Een gewaagde keuze, maar Ballardin komt ermee weg: Oak is elke avond volzet. Reserveren kan tot drie maanden op voorhand en elke dag om 8 uur ‘s morgens opent een nieuw reservatiemoment. Wees er als de kippen bij.
Op de rekening Viergangenmenu 74 euro, zeven gangen 119 euro.
Hoogstraat 167/001, 9000 Gent, tel. 09/353.90.50, oakgent.be