Geïnspireerd door zijn vele reizen kiest Yves Mattagne voor een werelds menu met Aziatische accenten, waaronder ook de Indiase smaken van zijn schoonfamilie.
Op het bord Geïnspireerd door zijn vele reizen kiest Yves Mattagne voor een werelds menu met Aziatische accenten, waaronder ook de Indiase smaken van zijn schoonfamilie. Gerechten om met z’n tweeën te delen in low dining (aan lagere tafels) of rond de bar.
In de keuken behoeft Yves Mattagne geen introductie. Zijn collega-chefs roemen hem om de precisie van zijn kookkunst, de opbouw van zijn gerechten en het evenwicht van zijn sauzen. Dezelfde chefs van het restaurant met Michelinster stellen het loungemenu samen.
In het geheugen In de gerenoveerde en heringerichte Villa Lorraine heb je het gevoel in New York of Singapore te zitten. De loungebar versterkt die indruk nog met zijn kosmopolitische keuken.
Aan te bevelen Alle gerechten op de kaart zijn de moeite waard: de gepaneerde en krokante inktvis, geserveerd met een pittige shichimimayonaise, de sint-jakobsschelpen vergezeld van oestermaki, kaviaar en Brusselse wafeltjes met zeewier, de salade van gelakte eend, citrusvruchten en hoisin (ook in een tofuversie) of het zeer royale île flottante. De gerechten worden opgediend als tapas.
Op de rekening Voorgerechten van 15 tot 35 euro, hoofdgerechten van 22 tot 48 euro. Een glas Ruinart-champagne voor 16 euro.
Avenue du Vivier d’Oie 75, 1000 Brussel, tel. 02/374.31.63, lavillalorraine.be