© Senne Van der Ven

L.E.S.S., Brugge

Het idee voor L.E.S.S was: gerechten serveren die het driesterrenteam Gert De Mangeleer en Joachim Boudens thuis eten en delen.

Op het bord Het idee voor L.E.S.S was: gerechten serveren die het driesterrenteam Gert De Mangeleer en Joachim Boudens thuis eten en delen. Love, eat, share en smile vatten de filosofie samen. Inspiratie komt van De Mangeleers reizen naar de meest diverse hoeken van de aardbol.

In de keuken Ruige Vermeire werd neergezet als chef. Hij volgde een opleiding bij Spermalie, kookte eerder in La Butte aux Bois en Hertog Jan en is al jaren een vertrouweling van De Mangeleer en Boudens. In 2019 sleepte hij hier een Michelinster in de wacht.

Advertentie
Advertentie

In het geheugen Veel licht, een swingende bediening, de wereldse kaart met berelekker eten waaruit het moeilijk kiezen is en uitzicht op de broeierige activiteit in de keuken staan garant voor een memorabele ervaring.

Aan te bevelen De huisgemaakte, op de robata gegrilde focaccia is van een verrukkelijke eenvoud. Proef dimsum of sashimi en ontdek waarom De Mangeleer zoveel reist. Paling met ponzu-lookboter en gegrild wagyurund maken het feest af.

Op de rekening Voor wie zich laat gaan, loopt de rekening op. Een hoofdgerecht om te delen kost 40 tot 100 euro en je kunt veel hapjes en side dishes bijbestellen. Luxeproducten zijn uiteraard duur, maar er staan ook budgetvriendelijke alternatieven op de kaart.

‘t Zand 21, 8000 Brugge, tel. 050/69.93.69, l-e-s-s.be

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer