© Jules August

Bar Bask, Gent

Baskische keuken met een randje Belgische rock-’n-roll.

Op het bord Baskische keuken met een randje Belgische rock-’n-roll. Een Belgische pint met pintxos (Baskische tapas) bijvoorbeeld.

In de keuken Bedenker en chef van Bar Bask is Sam D’Huyvetter, culinair ondernemer en in Gent onder meer bekend van het pop-uprestaurant La Boucherie. Achter Bar Bask zit de gastrogroep die ook het Pakhuis uitbaat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
© Jules August

In het geheugen Bar Bask huist in een voormalig tankstation aan het Keizerviaduct naast de Schelde in Ledeberg. Het restaurant is zo uitnodigend ingericht dat je instant door de grote ramen wilt piepen. De sfeer is rumoerig en ongedwongen met urban vibes. Je kunt de kaart zelf mixen: klassieke hoofdgerechten versus kleinere pintxos. Alles valt te combineren zoals je zelf wilt en zo zit je plots met vier van één hoofdgerecht te smullen.

Aan te bevelen Naar Baskische tradities staat hier superieur vlees op de kaart. Onder meer txogitxurundvlees, door echte grillmeesters Gilles Bogaert en Jordin Michiels tot in de perfectie gebakken. Wie het vlees liever overslaat, kan in de indrukwekkende koeltoog met ‘vangsten van de dag’ kiezen voor kraakverse vis- en schaaldieralternatieven.

Op de rekening Pintxos tussen 3 en 19 euro, hoofdgerechten tussen 27 en 62 euro.

Edward Pynaertkaai 115, 9000 Gent, tel. 09/311.69.74, barbask.be

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer