Rijks is als een geïllustreerde encyclopedie van Nederlandse ingrediënten en keukentechnieken.
Op het bord Rijks is als een geïllustreerde encyclopedie van Nederlandse ingrediënten en keukentechnieken. Dit is de perfecte plek om te beginnen aan een mooie culinaire ontdekkingstocht. Van rundvlees, aardpeer tot langoustine: alleen topkwaliteit.
In de keuken Executive chef Joris Bijdendijk heeft dit restaurant in 2014 op de kaart gezet: hij kreeg een Michelinster in 2016 en scoort 17/20 bij GaultMillau. Vandaag wordt hij bijgestaan door keukenchefs Ivan Beusink en Yascha Oosterberg.
In het geheugen Een bezoek aan het Rijksmuseum gevolgd door een lunch of diner bij Rijks staat garant voor een onvergetelijke, zintuiglijke ervaring. Het restaurant is ruim en ligt pal naast het museum: je zit hier in het hart van Amsterdam, midden in de kunstgeschiedenis.
Aan te bevelen Heb je tijd? Ga dan voor een menu. Al is à la carte bestellen ook mogelijk. Een van de signature dishes is de verbluffende millefeuille van rode biet met Tomasu-beurre blanc en peterselieolie. Wie weinig tijd heeft of alleen koffie en cake wil, kan ook naar het Café.
Op de rekening Het vijfgangenmenu kost 70 euro, voor zes gangen betaal je 85 euro.
Museumstraat 2, Amsterdam, tel. +31.2.06.74.75.55, rijksrestaurant.nl