Eenvoudige, rustieke en traditionele keuken uit het noordelijke deel van Portugal en Castilië.
Op het bord Eenvoudige, rustieke en traditionele keuken uit het noordelijke deel van Portugal en Castilië. Een arme streek met een cultuur van voortreffelijke producten: vleeswaren, worsten en hammen, gevogelte, Iberisch varkensvlees, wilde asperges.
Dit is dé plek om regionale specialiteiten te proeven, zoals ‘caldo verde’, koolsoep, een monument van de Portugese gastronomie.
In de keuken Om eerlijk te zijn, we kwamen hier een beetje toevallig terecht, op weg naar de Douro. Het gebouw, discreet maar indrukwekkend, duikt op uit het niets. Het markeert de toegang tot de prehistorische rotskunstsite van de Côa-vallei, die een plaats heeft verworven op de werelderfgoedlijst. Het museum is een bezoek waard, net als het park, waar je fijn doorheen kunt wandelen. Hier werd Europa geboren, aan de samenvloeiing van de rivieren de Côa en de Douro, misschien wel de armste regio van Europa. Het strak vormgegeven restaurant ligt, nogal onverwacht, aan de achterkant van het gebouw, met uitzicht op de vallei.
Kers op de taart De wijnkaart bevat veel miskende referenties uit de regio Douro Superior.
Aan te bevelen Een uitstekende gelegenheid om een regionale specialiteit van de kaart te proeven, zoals ‘caldo verde’, koolsoep, een monument van de Portugese gastronomie, of ‘arroz de cabidela’, een bloederige kippenrijst.
Op de rekening 40 euro per persoon voor een feestmaal!
Rua do Museu, 5150-620 Vila Nova de Foz Côa, tel. +35.1.932.150.155,
arte-coa.pt/restaurante