© BIS Images© Santos-Diez

Ó Fragón, Fisterra, Spanje

Een productkeuken met sterke wortels in Costa da Morte, een woeste kuststreek in het westen van Galicië.

Op het bord Een productkeuken met sterke wortels in Costa da Morte, een woeste kuststreek in het westen van Galicië. Vis- en zeevruchten krijgen een glansrol, maar groenten evenzeer en dat is eerder uitzonderlijk in deze regio. Smaken primeren, technische opsmukjes blijven achterwege. Zo krijg je memorabele groentebereidingen op het bord: de biotomaten met sorbet van Arzúa Ulloa (lokale geitenkaas) staan voor altijd in het geheugen gegrift.

In de keuken Chef Fran Insua had vroeger een restaurant niet ver van Cabo Fisterra, een populaire wandel- en camperstop. Daar liepen elke dag pelgrims binnen voor een dagschotel of broodje. Maar hij wilde hogerop, en verhuisde zijn restaurant naar een eenzame heuvel. Intussen kreeg hij van Michelin een Bib Gourmand.

Advertentie
Advertentie

In het geheugen Een plek als Ó Fragón zal altijd bijblijven. Via een smalle weg die omhoog slingert, bereik je het restaurant, waar architectuur speelt met de golven op de achtergrond. De setting is verbluffend, met betonnen doorkijkjes, een houten decor, outdoorpatio en metershoge ramen die de zee inkaderen.

Aan te bevelen Sla de Galicische wijnen niet over, want de chef pairt zijn gerechten met dranken van kleine, lokale wijnboeren.

Op de rekening Degustatiemenu met 7 bordjes 35 euro, inclusief wijnpairing 50 euro.

San Martiño de Arriba 22, Fisterra 15154, Spanje, tel. +34.9.81.74.04.29, ofragon.es

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer