Mix de doorgedreven Zeeuwse passie van Sergio Herman met de Italiaanse flair die de aanpalende modezaak Verso uitstraalt en je krijgt een boeiende menukaart waar onder andere garganellipasta op prijkt met eendenconfit, ‘nduja, eierdooier en parmezaanse kaas.
Op het bord Mix de doorgedreven Zeeuwse passie van Sergio Herman met de Italiaanse flair die de aanpalende modezaak Verso uitstraalt en je krijgt een boeiende menukaart waar onder andere garganellipasta op prijkt met eendenconfit, ‘nduja, eierdooier en parmezaanse kaas.
In de keuken Sergio Herman zet de krijtlijnen uit, maar het zijn chefs Chris Blom en Thomas D’Hooghe die hier dagdagelijks de touwtjes in handen hebben. Herman nam deze twee heren mee uit de keukens van respectievelijk The Jane en Pure C. Dat de mannen kunnen koken, hebben ze dus al ruimschoots bewezen.
In het geheugen Hoewel het eten hier uitstekend is, is het vooral de glamoureuze vibe van Le Pristine die nog lang bij blijft. De talrijke kunstwerken, onder meer een Rinus Van de Velde, dragen in grote mate bij tot dat gevoel.
Aan te bevelen Wie in de lente of tijdens een Indian summer op zeker wil spelen, boekt een tafeltje op de patio. Bij slecht weer zit je hier overdekt, bij mooi weer kan het dak open, net als in een voetbalstadion.
Op de rekening Voorgerechten vanaf ongeveer 25 euro, hoofdgerechten vanaf zo’n 35 euro.
Lange Gasthuisstraat 13, 2000 Antwerpen, tel. 03/376.33.76, lepristine.com