Hier wordt de hernieuwde klassieke, Franse keuken geserveerd die teruggaat op Escoffier en Carême, maar aan frisheid en lichtheid heeft gewonnen.
Op het bord Hier wordt de hernieuwde klassieke, Franse keuken geserveerd die teruggaat op Escoffier en Carême, maar aan frisheid en lichtheid heeft gewonnen. De chef staat bekend om zijn bereidingen in deegkorst en blinkt uit in sober gepresenteerde precisie.
In de keuken Toen de Armeen Karen Torosyan op zijn 18de vanuit Georgië naar België kwam, werkte hij eerst in de bouw. Toen hij toevallig als afwasser in een brasserie aan de slag ging, zat het spel op de wagen. Zijn liefde voor de Franse gastronomie kreeg vorm bij Jean-Pierre Bruneau, Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Fôret) en David Martin (La Paix). In 2017 kreeg hij een Michelinster.
In het geheugen In de linkerflank van Victor Horta’s majestueuze art-decogebouw annex cultuurtempel smelten koken en kunst perfect samen. De open keuken is een theaterstuk en een concert op zichzelf. Ook het terras is fantastisch.
Aan te bevelen Met zijn ‘pâté en croûte’, een moeilijke en tijdrovende bereiding, werd Torosyan in 2015 wereldkampioen. In het wildseizoen is de ‘lièvre à la royale’ een stuk culinair erfgoed op z’n allerbest.
Op de rekening Driegangenlunch voor 65 euro (85 met wijnen), vier gangen voor 85 euro (130 met wijnen), zes gangen voor 115 euro (185 met wijnen).
Baron Hortastraat 3, 1000 Brussel, tel. 02/274.15.64, bozarrestaurant.be