Met zijn houtgestookte oven en een artisanale ijsmachine is dit de juiste plek voor pizza Margherita en gelato.
Maarten Van Essche wilde een plek maken waar gasten zowel een kwartier als drie uur kunnen besteden, en niet het zoveelste restaurant met een menu in vier, vijf of zes gangen. Dat hij van vlammen houdt, had de chef al getoond met Wilder, een tijdelijk restaurant waar hij op een open vuur kookte. En omdat pizza zijn favoriete comfortfood is, bouwde de chef zijn nieuwe project rond een op maat gemaakte Napolitaanse oven.
HET RESTAURANT Met zijn houtgestookte oven en een artisanale ijsmachine is dit de juiste plek voor pizza Margherita en gelato. Maar tegelijk is Magma ook een creatief gastronomisch restaurant.
AAN HET FORNUIS Maarten Van Essche is interieurvormgever, maar werd kok uit passie. Hij kookte bij prestigieuze namen en zette een reeks tijdelijke projecten op. Magma is zijn eerste vaste restaurant.
OP HET MENU Altijd een drietal pizza’s in de aanbieding. De gerechten volgen het seizoen en het aanbod van de bioboeren met wie de chef samenwerkt.
REKENING Een pizza kost ongeveer 16 euro, voor een gerecht betaal je zo’n 25 euro.
magma.be, Borzestraat 5, 2800 Mechelen, 015/68.96.09