De keuken van Xosé Cannas, geïnspireerd door de zee, geeft een stem aan het product door het met een vleugje originaliteit voor te schotelen.
OP HET BORD Met octopusinkt een boeddha op het bord schilderen of in een mandje mais makarons verstoppen: Pepe Vieira brengt een verrassende Noord-Spaanse keuken.
IN DE KEUKEN Met een beetje goodwill kun je chef-kok Xosé Cannas de Willem Hiele van Spanje noemen. Beiden hebben een verleden als surfer, zoeken inspiratie aan zee en wandelen het liefst weg van de gebaande paden. Cannas is medeoprichter van Grupo Nove, een instituut dat de Galicische keuken wil eerbiedigen en vernieuwen tegelijk.
IN HET GEHEUGEN Weg met het cliché dat sterrenrestaurants stijf en oubollig zijn. Aan elke gang wordt een belevenis gekoppeld. Zo nemen jonge koks je mee naar hun fornuis om te tonen hoe ze sashimi snijden van bonito de burela. Sommeliers draven niet door over druiven, maar houden een minitasting. Tussen de gangen door kunnen gasten in een leeshoek met sofa’s en zitzakken bladeren in boeken over de Galicische cultuur, keuken en geschiedenis.
AAN TE BEVELEN Niet te missen zijn de herinterpretaties van klassieke gerechten zoals churrasco (gegrild vlees), moelleux van chocolade of zelfs een eenvoudige eclair.
OP DE REKENING Menu’s tussen 87 en 155 euro.