In het degustatiemenu van Osteria Francescana krijgen recepten van beroemde Italiaanse chefs een hedendaagse herwerking.
OP HET BORD ‘Een paling die de Po opzwemt.’ ‘Vijf leeftijden van parmigiano.’ En ‘Oops! I dropped the lemon tart’. Hier eet je iconische gerechten met poëtische namen, met verwijzingen naar de traditie van Emilia-Romagna en de culinaire geschiedenis van Italië: in het degustatiemenu krijgen recepten van beroemde Italiaanse chefs een hedendaagse herwerking.
IN DE KEUKEN Massimo Bottura heeft drie Michelinsterren en zag zichzelf in 2016 bekroond als chef van het beste restaurant ter wereld. Met zijn charisma en zijn talent om de Italiaanse keuken opnieuw uit te vinden, is het niet te verwonderen dat hij een hoofdrol speelde in enkele Netflix-series (van ‘Chef’s Table’ tot ‘Theater of Life’).
IN HET GEHEUGEN In een karakterpand in het stadscentrum staan twaalf smetteloze tafels gedekt, omgeven door hedendaagse kunst. Hier eten is een wonderlijke, bijna theatrale ervaring. Zeker wanneer Bottura zelf een gerecht komt voorstellen.
AAN TE BEVELEN De chef heeft de hand in heel wat zaken in en rond Modena: tot het Bottura-universum behoren ook de bistro Franceschetta 58, het hotel Casa Maria Luigia en Il Cavallino, tegenover de Ferrari-fabriek in Maranello.
OP DE REKENING Het degustatiemenu in twaalf gangen kost 290 euro.